Öğrenme Güçlüğüne Etkin Yaklaşımlar Projesi Başladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında disleksili çocukların doğru eğitilmeleri amacıyla farkındalık oluşturmak için işbirliği protokolü imzalanan “Öğrenme Güçlüğüne Etkin Yaklaşımlar” projesinin açılış toplantısı ve Rehberlik Araştırma Merkezlerinde görevli öğretmenlere yönelik ilk eğitim semineri MÜSİAD Antalya Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın açılışında bir konuşma gerçekleştiren MÜSİAD Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Turgut, geçtiğimiz yıl gelen bir teklif doğrultusunda gündeme alıp önemseyerek hayata geçirmek istedikleri bu projenin henüz startı verilmeden çok olumlu tepkiler aldığını belirterek, bugün Türkiye’ye örnek olacak bu projenin başlangıcını yapıyor olmaktan gurur duyduğunu belirtti. İşbirliklerinden ve konuyu sahiplenişlerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ve MÜSİAD Antalya Hizmetler Sektör Kurulu’na teşekkür etti.

Daha Sonra söz alan Antalya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sarıgöl de bu tarz projelerde sivil toplum desteğinin önemine vurgu yaptı ve böyle bir projeyi kendilerine sunup hayata geçirdikleri için MÜSİAD Antalya Şubesi Yönetimine teşekkür edip bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olacak potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyelin gerçeğe dönüştüğünü göreceklerine de inandığını sözlerine ekledi.

Eğitim semineri kapsamında ilk söz alan Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Atıf Tokar, katılımcılara derneğin kuruluş öyküsünü, amaçlarını ve disleksinin tanımını anlatarak nasıl farkedilebileceğiyle ilgili bilgiler verdi. Daha sonra söz alan Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Üyesi ve Ankara İl Milli Eğitim Şube Müdürü Müberra Özyılmaz Oğuz da Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı ve Süreçleriyle ilgili bilgilendirme yaptı. Daha sonra söz alan Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Burcu Akar Muratoğlu da disleksili çocukların yasal hakları ve okullarda yapılması gerekn yasal düzenlemeler konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Program sonunda MÜSİAD Antalya Şubesi Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı Mustafa Cephanecioğlu, projenin tüm okullara yayılması ve Türkiye genelinde farkındalık oluşturulması amacıyla hem eğitim çalışmalarına devam edileceği, hem de broşürler hazırlanması ve kamu spotu yaptırılması yoluyla devam edeceğini belirterek hem katılımcılara hem de eğitimcilere teşekkür etti. Program, MÜSİAD Antalya Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı Mustafa Cephanecioğlu’nun Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği’nden Atıf Tokar, Müberra Özyılmaz Oğuz ve Burcu Akar Muratoğlu’na kendi adlarına dikilmiş 10’ar adet fidan sertifikası takdim etmesiyle sona erdi.