Eğitime katılan uzmanlara öğrenme güçlüğü olan çocukların ilkokuma yazma, akıcı ve doğru okuma, okuduğunu anlama, yazılı ifade becerilerinin desteklenmesi konusunda yeterlilikler kazandırmaktır.

Kursumuz 5 gün sürecek ve toplam 15 ders saati olarak tamamlanacaktır.

Kurslarımızı veren Öğretim Üyelerimiz:

Prof. Dr. E. Rüya Özmen (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü)

Öğrt. Gr. Dr. Arzu Doğanay Bilgi (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü)

Bu Programa Kimler başvurabilir:

Lisans ya da yüksek lisans mezunları ya da 4.cü sınıf Öğrencileri;

• Özel eğitim bölümü (işitme-görme- zihin)
  • Sınıf öğretmenliği
  • PDR - Psikoloji
  • Dil ve konuşma terapisi bölümü
  • Okul öncesi öğretmenliği
  • Çocuk Gelişi Mezunları
  • Türkçe öğretmenliği
  • Aileler ve Diğer Branş Öğretmenleri (Diğer Branş Öğretmenleri ve Aileler için katılım belgesi verilecektir.)

Aileler haricinde yukardaki ölçütleri karşılayan katılımcılara Eğitim Sertifikası verilecektir.

***Aşağıdaki programda günlük katılımlar sağlanabilir.

***Günlük katılımlar için sadece katılım belgesi verilecektir. Sertifika sadece 15 saati tamamlayanlara verilecektir.

Eğitim Günleri: 21 - 25 Aralık 2020 (5 gün)

Kurs Saatleri: 19.00-22.00 arası

Eğitim Süresi:   15 ders saati (On-line eğitimlerde 1 saatlik süre yüzyüze eğitimlerde 2 saatlik ders süresine eşit sayıldığından Sertifika ve Katılım belgelerinde 30 saatlik Eğitim alındığı yazılacaktır)

Devam Zorunluluğu: En az 14 saat

ÜCRET : 1.000TL

Günlük Katılım Ücreti; 200TL

*Kurs programımızda yapılacak olan eğitimler günlük olarak katılınabilir. 15 Saatten az eğitim alanlara Katılım Belgesi verilecektir)

ÖDEME : kursumuza dair ödemelerin TAMAMI PEŞİN OLARAK aşağıda verilen Dernek Hesap numarasına yatırılıp, dekontunun 0534 593 6 777 whatsapp numarasına gönderilmesi gereklidir. Kayıt işlemleri whatsapp üzerinden tamamlanacaktır.

KURS PROGRAMIMIZDA GÖRÜLECEK OLAN DERSLER;

İlkokuma yazma öğretiminde öğrenme güçlüğü olan öğrenciler için ne tür düzenlemeler yapılması ve ne tür stratejiler uygulanması gerektiği konusunda bilgi verilecektir.

Öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin okuma hızı ve hatası performansının belirlenmesi, akıcı okumanın kazandırılmasının ve okuma hatalarının düzeltilmesinde kullanılacak teknikler sunulacak ve örneklendirilecektir.

Bilgi veren ve öyküleyici metin yapıları tanıtılacaktır. Şemalarla okuduğunu anlama öğretimi sunulacaktır.

Okuduğunu anlama öğretiminde kullanılan okuma öncesi, sırası ve sonrası stratejiler ve strateji paketleri tanıtılacak ve örneklendirilecektir.

Öykü ve bilgi veren (tanımlama, karşılaştırma, problem çözüm vb.) metin yazma öğretim stratejileri tanıtılacaktır. Önemli strateji paketleri örneklendirilecektir ör (POWER)

DAHA ÖNCEKİ KURSLARIMIZDAN GÖRÜNTÜLER;

Detaylı bilgi almak için 0312 481 3 773 dernek telefonumuzu arayabilirsiniz.