Eğitime katılan uzmanlara öğrenme güçlüğü olan çocukların ilkokuma yazma, akıcı ve doğru okuma, okuduğunu anlama, yazılı ifade becerilerinin desteklenmesi konusunda yeterlilikler kazandırmaktır.

Kursumuz 5 gün sürecek ve toplam 15 ders saati olarak tamamlanacaktır.

Kurslarımızı veren Öğretim Üyelerimiz:

Prof. Dr. E. Rüya Özmen (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü)

Öğrt. Gr. Dr. Arzu Doğanay Bilgi (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü)

Bu Programa Kimler başvurabilir:

Lisans ya da yüksek lisans mezunları ya da 4.cü sınıf Öğrencileri;

• Özel eğitim bölümü (işitme-görme- zihin)
  • Sınıf öğretmenliği
  • PDR - Psikoloji
  • Dil ve konuşma terapisi bölümü
  • Okul öncesi öğretmenliği
  • Çocuk Gelişi Mezunları
  • Türkçe öğretmenliği
  • Aileler ve Diğer Branş Öğretmenleri (Diğer Branş Öğretmenleri ve Aileler için katılım belgesi verilecektir.)

Aileler haricinde yukardaki ölçütleri karşılayan katılımcılara Eğitim Sertifikası verilecektir.

***Aşağıdaki programda günlük katılımlar sağlanabilir.

***Günlük katılımlar için sadece katılım belgesi verilecektir. Sertifika sadece 15 saati tamamlayanlara verilecektir.

Eğitim Günleri: 21 - 25 Aralık 2020 (5 gün)

Kurs Saatleri: 19.00-22.00 arası

Eğitim Süresi:   15 ders saati (On-line eğitimlerde 1 saatlik süre yüzyüze eğitimlerde 2 saatlik ders süresine eşit sayıldığından Sertifika ve Katılım belgelerinde 30 saatlik Eğitim alındığı yazılacaktır)

Devam Zorunluluğu: En az 14 saat

ÜCRET : 1.000TL

Günlük Katılım Ücreti; 200TL

*Kurs programımızda yapılacak olan eğitimler günlük olarak katılınabilir. 15 Saatten az eğitim alanlara Katılım Belgesi verilecektir)

ÖDEME : kursumuza dair ödemelerin TAMAMI PEŞİN OLARAK aşağıda verilen Dernek Hesap numarasına yatırılıp, dekontunun 0534 593 6 777 whatsapp numarasına gönderilmesi gereklidir. Kayıt işlemleri whatsapp üzerinden tamamlanacaktır.

KURS PROGRAMIMIZDA GÖRÜLECEK OLAN DERSLER;

21 Aralık; İlkokuma yazma öğretimi / Öğrt. Gr. Dr. Arzu Doğanay Bilgi

İlkokuma yazma öğretiminde öğrenme güçlüğü olan öğrenciler için ne tür düzenlemeler yapılması ve ne tür stratejiler uygulanması gerektiği konusunda bilgi verilecektir.

Verilecek materyaller: Sunum notları, etkinlik örnekleri

22 Aralık: Okuma Hızının Artırılması ve Okuma Hatalarının Düzeltilmesi / Prof. Dr. Emine Rüya Özmen

Öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin okuma hızı ve hatası performansının belirlenmesi, akıcı okumanın kazandırılmasının ve okuma hatalarının düzeltilmesinde kullanılacak teknikler sunulacak ve örneklendirilecektir.

Verilecek materyaller: Sunum notları, her bir tekniğin uygulama aşamaları, grafik örnekleri, ödül listesi örnekleri

23 Aralık: Şemalarla Okuduğunu Anlama Öğretimi / Prof. Dr. Emine Rüya Özmen

Bilgi veren ve öyküleyici metin yapıları tanıtılacaktır. Şemalarla okuduğunu anlama öğretimi sunulacaktır.

Verilecek materyaller: Sunum notları, örnek metinler, örnek şemalar, yapı örnekleri

24 Aralık Okuduğunu Anlama Öğretimde Stratejiler / Prof. Dr. Emine Rüya Özmen

Okuduğunu anlama öğretiminde kullanılan okuma öncesi, sırası ve sonrası stratejiler ve strateji paketleri tanıtılacak ve örneklendirilecektir.

Verilecek materyaller: Sunum notları, örnek metinler, strateji paket örnekleri

25 Aralık: Yazılı İfade Öğretim Stratejisi / Prof. Dr. Emine Rüya Özmen

Öykü ve bilgi veren (tanımlama, karşılaştırma, problem çözüm vb.) metin yazma öğretim stratejileri tanıtılacaktır. Önemli strateji paketleri örneklendirilecektir ör (POWER)

Verilecek materyaller: Sunum notları, yazılı ifade konuları, düzeltme ve kontrol etme kontrol listeleri, strateji basamakları izleme kontrol listesi

Detaylı bilgi almak için 0312 481 3 773 dernek telefonumuzu arayabilirsiniz.