DİSLEKSİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ BAŞVURULARI AÇILDI

Öğrenme Güçlüğü Olan Çocukların Eğitimi Uzaktan Eğitim Hizmet İçi Programımız Gazi Üniversitesi ve Disleksi Derneği İşbirliğinde gerçekleştirilmektedir.

Bu uzaktan eğitim programının amacı; kursiyerlere okuma yazma ve matematik becerilerinin desteklenmesi konusunda yeterlilikler kazandırmaktır.

Kursumuzun Öğretim Üyeleri:

Prof. Dr. E. Rüya Özmen (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü)

Doç. Dr. Arzu Doğanay Bilgi (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü)

Ar. Gör. Selma Tufan (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü)

Kimler Başvurabilir:

Lisans ya da yüksek lisansı aşağıdaki alanlarda yapmış olmak;

• Özel eğitim bölümü (işitme-görme- zihin-üstün)
  • Sınıf öğretmenliği
  • PDR
  • Okul öncesi öğretmenliği
  • Çocuk Gelişimi
  • Matematik öğretmenliği
  • Türkçe öğretmenliği
  • Aileler (aileler için katılım belgesi verilecektir.)

Aileler haricinde üstteki ölçütleri karşılayan katılımcılara eğitim sertifikası verilecektir.

Yukardaki ölçütleri karşılamayan kişiler de kursa katılabilir. Onlara katılım sertifikası verilecektir.Eğitim süresi : 24 saatDevam zorunluluğu : En az 15 saatÜcret : 1760 TLGünlük katılım : 220 TLBu programda günlük katılımlar sağlanabilir.Günlük katılımlar için sadece katılım belgesi verilecektir.Sertifika sadece 18 saati tamamlayan katılımcılara verilecektirKurs günleri ve saatleri:Derslerimiz 3 haftasonu, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi olarak planlanmıştır.Sadece Pazar günü yapılacak olan derslerimiz Gündüz yapılacaktır.{"image":{"alt":null,"url":"\/c\/Jk3OxkX"}}Program18 EylülOkul Öncesi Dönem Öğrenme Güçlüğü Riski Olan Çocuklarda Erken Okuryazarlık  Doç. Dr. Arzu Doğanay BilgiErken okuryazarlık becerileri tanıtılarak okuma yazma becerileri ile ilişkileri üzerinde durulacak ve bu becerilerinin öğretiminde kullanılan temel yöntemler ve bu yöntemlerde yer alan stratejiler tanıtılacaktır.19 EylülOkuma Hızının Artırılması ve Okuma Hatalarının DüzeltilmesiProf. Dr. Emine Rüya ÖzmenÖğrenme güçlüğü olan öğrencilerin okuma hızı ve hatası performansının belirlenmesi, akıcı okumanın kazandırılmasının ve okuma hatalarının düzeltilmesinde kullanılacak teknikler sunulacak ve örneklendirilecektir.20 EylülŞemalarla Okuduğunu Anlama Öğretimi Prof. Dr. Emine Rüya ÖzmenBilgi veren ve öyküleyici metin yapıları tanıtılacaktır. Şemalarla okuduğunu anlama öğretimi sunulacaktır.25 Eylül Okuduğunu Anlama Öğretimde StratejilerProf. Dr. Emine Rüya ÖzmenOkuduğunu anlama öğretiminde kullanılan okuma öncesi, sırası ve sonrası stratejiler ve strateji paketleri tanıtılacak ve örneklendirilecektir.26 Eylül Yazılı İfade Öğretim Stratejisi Prof. Dr. Emine Rüya ÖzmenBilgi veren (tanımlama, karşılaştırma, problem çözüm vb.) metin yazma öğretim stratejileri tanıtılacaktır. Strateji paketleri örneklendirilecektir ör (POWER)27 Eylül Erken MatematikDoç. Dr. Arzu Doğanay BilgiOkul öncesi dönemde sayı hissi ve sayma becerilerinin gelişimi üzerinde durulacak ve bu temel matematik becerilerinin geliştirilmesine yönelik öğretimsel stratejiler örnek materyaller sunulacaktır.2 ve 3 Ekim Şemalarla Matematik Problemi Çözme Ar. Gör. Selma TufanDört işlem problemlerinin alt türleri ve bu alt türlere uygun problem yapısı şemaları tanıtılacak, problem çözme sürecinde görsel temsillerin önemi ve şematik düzenleyicilerin problem çözmedeki işlevi açıklanacak, şemaya dayalı problem çözme stratejilerinin öğretim aşamaları örneklendirilerek anlatılacaktır.SERTİFİKALARIMIZ{"image":{"alt":null,"url":"\/c\/Xlx1rk0"}}Alan dışından katılım yapanlara Katılım Belgesi verilmektedir.Özel Eğitim, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Pdr, Psikoloji, Dil ve Konuşma, Odyolog, Çocuk Gelişimciler sertifika verdiğimiz gruplardandır.Açılan kursun içeriğine göre Türkçe, Matematik (diskalkuli kurslarında) alan mezunlarına da sertifika verilmektedir. Ayrıca MEB’de rehber öğretmen olarak atanmış diğer alan mezunlarına da sertifika verilmektedir.Kursumuzu ilanda belirtilen şartları tamamlayarak bitiren kursiyerlerimize Gazi Üniversitesi ve Derneğimiz logolu sertifikalar verilmektedir. Bu sertifika için MEB onayı alınmamıştır. MEB onaylı sertifikalar Türkiye hinterlandında, Üniversite onaylı sertifikalar ise uluslararası nitelik taşıdığı için MEB onayı tercih edilmemiştir.Ayrıca, derneğimiz Avrupa Disleksi Birliği Türkiye Ülke temsilcisi olduğu için uluslararası STK olarak verdiği sertifikalar da uluslararası onaylı olmaktadır.Sertifikalarımız ile Rehabilitasyon Merkezlerine atanma yapılmamaktadır. Rehabilitasyon Merkezlerine atama yapılan sertifikalar MEB’in açtığı 240 saatlik sertifikalardır.2014 yılından bu yana her yıl, müfredata uygun ve güncel yaklaşımlardan örnekler ekleyerek verilen eğitimlerimiz alanda otorite olan hocalarımız eşliğinde dolu dolu yapılmaktadır.Kursumuzun sonunda aldığınız sertifikalar, kursiyerlerimizin yetkinliğini artırmak, kendi işyerlerinde veya çalıştıkları işyerlerinde sertifikalarını belirtmek amacıyla verilmektedir. Siz de eğitimlerimizde sonra kendi danışmanlık merkeziniz ya da eğitim kurumunuzu açabilir veya kendinizi geliştirerek tercih edilen hocalarımızdan olabiliriniz.Sertifikalar PDF formatında kursiyerlere gönderilmektedir. Basılı olarak gönderilmemektedir.KURS MATERYALLERİMİZ{"image":{"alt":null,"url":"\/c\/qlOa5DN"}}Pandemi sürecinde Online yapmış olduğumuz kurslarımızda, ders öncesinde hocalarımız tarafından kursiyerlerimize mail ortamında ders içerikleri ve/veya materyaller gönderilmektedir.Yüzyüze yapılan eğitimlerimizde aşağıda örneği verilen kitapçık şeklinde verilmektedir. Mail olarak gönderilen materyalleri kursiyerlerimiz çıktı olarak alabilir, etkinlikleri bu çıktılardan yapabilirler.

18 Eylül

Okul Öncesi Dönem Öğrenme Güçlüğü Riski Olan Çocuklarda Erken Okuryazarlık