Disleksi Eğitici Eğitimi

Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrencilerin Uzaktan Eğitimle Akademik Becerilerinin Geliştirilmesi

Bu program toplam toplamda 5 gün, 15 saatte tamamlanacaktır.

Bu programın amacı;

Pandemi sürecinde yüz yüze eğitimden yararlanamayan öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin akademik becerilerini ve çalışma becerilerini desteklemek için uygulanabilecek stratejilerin tanıtımı ve uygulanmasında yeterlilikler kazandırmaktır.

Derslerimizi verecek olan Öğretim Üyeleri:

Prof. Dr. E. Rüya Özmen (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı)

Dr. Arzu Doğanay Bilgi (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi)

Dr. Ufuk Özkubat (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi)

Başlama ve bitiş tarihi :19 Eylül – 23 Eylül 2020

Eğitim süresi : 15 saat

Devam zorunluluğu : En az 15 saat

Kurs saatleri : 20 Eylül 13.00 16.00 /19 -21- 22-23Eylül 19.00-22.00

Ücret : 1000 TL (İsteğe bağlı olarak tekli günlerde de katılınabilir. Günlük katılım ücreti 200TL'dir)

Kayıt için                : 1.000 TL (Kursumuzda önkayıt veya taksitli ödeme yoktur)

Kayıt için: 1.000TL ÜCRETİN TAMAMINI YATIRIP Dekontunun bilgi@disleksidernegi.com mail

adresine KENDİ MAİL HESABINIZDAN gönderilmesi gereklidir.

(İsminizin sınıf listesine alındığınız ve kurs bilgilerinin cevaben gönderilmesi için kendi Mail adresinizden gönderilmesi gereklidir)

Hesap adı                           : Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği

Başka Bankadan EFT için Iban No      : TR47 0001 0017 6271 6461 4350 01

Ziraat Bankasından Havale için         : Ziraat Bankası Bilkent Şubesi (Şube kod:17632)

Hesap No                           : 7164 6143 5001

Hesap adı                           : Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği

DİKKAT : Ödeme yaptıktan sonra kurs iptali olmaz, ücreti iade edilmez, Kurs yarım bırakılamaz, bırakılsa da ücret iadesi yapılmaz.

Kimler başvurabilir :

Lisans ya da yüksek lisansı aşağıdaki alanlarda yapmış olmak;

* Özel eğitim Bölümü (işitme-görme- zihin)

* Sınıf öğretmenliği

* PDR

* Dil ve konuşma terapisi Bölümü

* Okul öncesi öğretmenliği

* Psikoloji

* Çocuk Gelişimi Bölümü

* Diğer tüm branşlar ve Aileler ( Diğer tüm Branşlar ve ailelere Katılım Belgesi verilecektir.)

Yukarda yazılı olan alan mezunlarına (Diğer tüm branşlar ve Aileler ariç) Eğitim Sertifikası verilecektir.

DERS PROGRAMI İÇERİĞİ :

19 Eylül- İlkokuma yazma öğretimi: İlkokuma yazma öğretiminde öğrenme güçlüğü olan öğrenciler için ne tür düzenlemeler yapılması ve ne tür stratejiler uygulanması gerektiği konusunda bilgi verilecektir.

20 Eylül-Akıcı okumayı geliştirme Öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin okuma hızı ve hatası performansının belirlenmesi, akıcı okumanın kazandırılmasının ve okuma hatalarının düzeltilmesinde kullanılacak teknikler sunulacak ve örneklendirilecektir.

21 Eylül- Okuduğunu anlamayı geliştirme: Okuduğunu anlama öğretiminde kullanılan okuma öncesi, sırası ve sonrası stratejiler ve strateji paketleri tanıtılacak ve örneklendirilecektir. Sunumun sonunda strateji paketleri hazırlatılacaktır.

22 Eylül-Matematik Problemi çözme: Dört işlem problemlerini çözmede kullanılan stratejiler tanıtılacak ve çok kullanılan bir problem çözme stratejisi olan SOLVE IT‘in uygulanması örneklendirilecektir.

23 Eylül- Çalışma becerilerini kazandırma konusunda aile rehberliği: Kişisel organizasyon ve ev ödevi becerileri konusunda ailenin yapacakları ve uygulayacağı stratejiler tanıtılacak örnekler sunulacaktır.

BU KURSA NEDEN KATILMALISINIZ?

Kaliteli, güvenilir ve tanınırlığı yüksek üniversite ve dernek logolu sertifikanızı CV’nize altın harflerle yazdırın.

İş Mülakatlarında herkesten bir adım önde olun.

İşinizde yükselin ve kariyerinizde gelişim fırsatlarını kaçırmayın.

Derneğimizi arayıp öğretmen tlebinde bulunan aileler, kursumuzu arayan öğretmenlerimize yönlendirilir.

KURS BİTİMİNDE ALACAĞINIZ SERTİFİKANIN ÖRNEĞİ

DAHA ÖNCEKİ KURSLARIMIZDAN GÖRÜNTÜLER