Öğrenme Güçlüğü Olan Çocukların Eğitimi Uzaktan Eğitim Hizmet İçi Programımız Gazi Üniversitesi ve Disleksi Derneği İşbirliğinde gerçekleştirilmektedir.

Kursumuz

24 – 25 – 26 EYLÜL ve

01 – 02 EKİM 2022   tarihleri arasında yapılacaktır

Kursumuza başvurmak ve eğitimi satın almak için

https://albatrosakademi.com/course/disleksi-egitici-egitimi/ linkini tıklayarak alışveriş sitelerindeki gibi sepete ekle butonu ile ilerleyip kredi kartınıza dilediğiniz kadar taksit yapabilme avantajından yararlanabilirsiniz.

Eğitimlerimiz Albatrosakdemi üzerindne yapılmaktadır.

Öğretim Üyelerimiz:

Prof. Dr. E. Rüya Özmen (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü)

Doç. Dr. Arzu Doğanay Bilgi (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü)

Kimler başvurabilir:

Lisans ya da yüksek lisansı;

• Özel eğitim bölümü (işitme-görme- zihin)
  • Sınıf öğretmenliği
  • PDR
  • Çocuk gelişimi
  • Okul öncesi öğretmenliği
  • Psikoloji
  • Türkçe öğretmenliği
  • Aileler ve diğer branşlar (aileler ve diğer branşlar için katılım belgesi verilecektir.)

Aileler haricinde yukardaki ölçütleri karşılayan katılımcılara eğitim sertifikası verilecektir.

Yukardaki ölçütleri karşılamayan kişiler kursa katılabilir. Onlara katılım sertifikası verilecektir.

Eğitim günleri: 24 25 26 Eylül – 1 ve 2 Ekim 2022

Eğitim süresi: 15 ders saati

Devam zorunluluğu: 15 ders saati

Kurs saatleri: 24 – 26 Eylül ve 1 Ekim: 19.00-22.00 25 Eylül ve 2 Ekim: 12.00-15.00.

Ücret: Günlük katılım 250 lira

5 Günlük katılım: 1250 lira

Fiyatlara KDV Hariçtir.

***Aşağıdaki programda günlük katılımlar sağlanabilir. Günlük katılımlar için sadece katılım belgesi verilecektir. Sertifika sadece 15 saati tamamlayanlara verilecektir.

24 Eylül 2022 / Doç. Dr. Arzu Doğanay Bilgi

Okul Öncesi Dönem Öğrenme Güçlüğü Riski Olan Çocuklarda Erken Okuryazarlık

Erken okuryazarlık becerileri tanıtılarak okuma yazma becerileri ile ilişkileri üzerinde durulacak ve bu becerilerinin öğretiminde kullanılan temel yöntemler ve bu yöntemlerde yer alan stratejiler tanıtılacaktır.

Verilecek materyaller: Sunum notları, yazı farkındalığı ölçeği, dinlediğini anlama öykü kontrol listesi, etkinlik örnekleri

25 Eylül 2022 / Prof. Dr. Emine Rüya Özmen

Okuma Hızının Artırılması ve Okuma Hatalarının Düzeltilmesi

Öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin okuma hızı ve hatası performansının belirlenmesi, akıcı okumanın kazandırılmasının ve okuma hatalarının düzeltilmesinde kullanılacak teknikler sunulacak ve örneklendirilecektir.

Verilecek materyaller: Sunum notları, her bir tekniğin uygulama aşamaları, grafik örnekleri, ödül listesi örnekleri

26 Eylül 2022 / Prof. Dr. Emine Rüya Özmen

Şemalarla Okuduğunu Anlama Öğretimi

Bilgi veren ve öyküleyici metin yapıları tanıtılacaktır. Şemalarla okuduğunu anlama öğretimi sunulacaktır.

Verilecek materyaller: Sunum notları, örnek metinler, örnek şemalar

01 Ekim 2022 / Prof. Dr. Emine Rüya Özmen

Okuduğunu Anlama Öğretimde Stratejiler

Okuduğunu anlama öğretiminde kullanılan okuma öncesi, sırası ve sonrası stratejiler ve strateji paketleri tanıtılacak ve örneklendirilecektir.

Verilecek materyaller: Sunum notları, örnek metinler, strateji paket örnekleri

02 Ekim 2022 / Doç. Dr. Arzu Doğanay Bilgi

Yazılı İfade Öğretim Stratejisi

Bilgi veren (tanımlama, karşılaştırma, problem çözüm vb.) metin yazma öğretim stratejileri tanıtılacaktır. Strateji paketleri örneklendirilecektir ör (POWER)

Verilecek materyaller: Sunum notları, yazılı ifade konuları, düzeltme ve kontrol etme kontrol listeleri, strateji basamakları izleme kontrol listesi

SERTİFİKALARIMIZ

Alan dışından katılım yapanlara Katılım Belgesi verilmektedir.

Özel Eğitim, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Pdr, Psikoloji, Dil ve Konuşma, Odyolog, Çocuk Gelişimciler sertifika verdiğimiz gruplardandır.

Açılan kursun içeriğine göre Türkçe, Matematik (diskalkuli kurslarında) alan mezunlarına da sertifika verilmektedir. Ayrıca MEB’de rehber öğretmen olarak atanmış diğer alan mezunlarına da sertifika verilmektedir.

Kursumuzu ilanda belirtilen şartları tamamlayarak bitiren kursiyerlerimize Gazi Üniversitesi ve Derneğimiz logolu sertifikalar verilmektedir. Bu sertifika için MEB onayı alınmamıştır. MEB onaylı sertifikalar Türkiye hinterlandında, Üniversite onaylı sertifikalar ise uluslararası nitelik taşıdığı için MEB onayı tercih edilmemiştir.

Ayrıca, derneğimiz Avrupa Disleksi Birliği Türkiye Ülke temsilcisi olduğu için uluslararası STK olarak verdiği sertifikalar da uluslararası onaylı olmaktadır.

Sertifikalarımız ile Rehabilitasyon Merkezlerine atanma yapılmamaktadır. Rehabilitasyon Merkezlerine atama yapılan sertifikalar MEB’in açtığı 240 saatlik sertifikalardır.

2014 yılından bu yana her yıl, müfredata uygun ve güncel yaklaşımlardan örnekler ekleyerek verilen eğitimlerimiz alanda otorite olan hocalarımız eşliğinde dolu dolu yapılmaktadır.Kursumuzun sonunda aldığınız sertifikalar, kursiyerlerimizin yetkinliğini artırmak, kendi işyerlerinde veya çalıştıkları işyerlerinde sertifikalarını belirtmek amacıyla verilmektedir. Siz de eğitimlerimizde sonra kendi danışmanlık merkeziniz ya da eğitim kurumunuzu açabilir veya kendinizi geliştirerek tercih edilen hocalarımızdan olabiliriniz.Sertifikalar PDF formatında kursiyerlere gönderilmektedir. Basılı olarak gönderilmemektedir.KURS MATERYALLERİMİZOnline yapmış olduğumuz kurslarımızda, ders öncesinde hocalarımız tarafından kursiyerlerimize mail ortamında ders içerikleri ve/veya materyaller gönderilmektedir.{"image":{"alt":null,"url":"\/c\/qlOa5DN"}}Yüzyüze yapılan eğitimlerimizde aşağıda örneği verilen kitapçık şeklinde verilmektedir. Mail olarak gönderilen materyalleri kursiyerlerimiz çıktı olarak alabilir, etkinlikleri bu çıktılardan yapabilirler.

KURS MATERYALLERİMİZ