Down Sendromu Otizm ve Diğer Gelişimsel Bozuklukların Yaygınlığının tespiti ile ilgili Bireylerin ve Ailelern Sorunlarının Çözümü için Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonun çalışmaları için alanda büyük çalışmaları olan derneğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisinden davet aldı.

Komisyon çalışmasında bugün Komisyon üyelerine yaklaşık 1 saat süren bir sunum yaptık.

Disleksili çocukların ve ailelerinin alanda yaşadıkları tüm süreçleri paylaştık...

Eğitim hayatından Askerlik hizmetlerine,

Ehliyet kurslarından istihdama,

İlaç kullanımından Üniversite sınavlarına kadar tüm sorunları ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ paylaştık.

Komisyon çalışmaları için aralıklarla (disleksi ile ilgili kısımlarda) bizleri tekrar çağıracak.

Bu çalışmayı çok önemsiyoruz biz. Alana katkı vermekten de gurur duyuyoruz.

Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği; Disleksi alanında ülkemizin yol haritasını çalıştaya ile çıkartan, ilk saha çalışmalarını yapğarak akademisyenlere rehber olan, yasa ve yönetmelik talepoleri ile çocuklarımızın hayatına dokunan ülkemizin gururu bir stk olarak Disleksili çocuklarımız için var gücüyle çalışıyor.