Bu programın 12.cisi yapılmaktadır...

Kurs sonunda Gazi Üniversitesi ve EDA (Avrupa Disleksi Birliği) Üyesi olan Derneğimizin logoları eşliğinde ingilizce ve Türkçe hazırlanmış Uluslararası geçerliği olan Sertifika verilecektir.

Öğrenme Güçlüğü Olan Çocukların Eğitimi Hizmet İçi Programı

Bu program toplam 28 ders saatti tamamlanacaktır.

Bu programın amacı;

Eğitime katılan uzmanların öğrenme güçlüğü olan çocukların akademik başarılarını etkileyen özellikler, sınıfta alınacak tedbirler, etkili öğretimsel düzenlemeler, akıcı okuma, okuma hatalarının düzeltilmesi, okuduğunu anlama ve Diskalkulinin erken belirtisi sayı hissi ve sayı kavramı hakkında bilgilendirmek ve bu stratejilerin uygulanması konusunda yeterlilikler kazandırmaktır.

Öğretim Üyesi:

Prof. Dr. E. Rüya Özmen (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü)

Öğrt. Gr. Dr. Arzu Doğanay Bilgi (Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim

Bölümü)

Kimler başvurabilir:

Lisans ya da yüksek lisansı;

 Özel eğitim bölümü (işitme-görme- zihin)

 Sınıf öğretmenliği

 PDR

 Dil ve konuşma terapisi bölümü

 Okul öncesi öğretmenliği

 Psikoloji

 Aileler (aileler için katılım belgesi verilecektir.)

Aileler haricinde üstteki ölçütleri karşılayan katılımcılara eğitim sertifikası verilecektir.

Yukardaki ölçütleri karşılamayan kişiler kursa katılabilir. Onlara katılım sertifikası

verilecektir.

Program:

Cumartesi: Öğrenme güçlüğü olan çocukların akademik başarılarını etkileyen

özellikleri: Öğrenme güçlüğü olan çocukların akademik başarısızlıkların üstesinden

gelinmesi için yapılacaklar ve etkili öğretimsel düzenlemeler

Pazar: Diskalkulinin Erken Belirtisi Sayı Hissi ve Sayı Kavramı: Erken dönemde sayı

hissi ve ileri dönem matematik becerileri üzerindeki etkileri üzerinde durulacak, sayı kavramı ve sayma becerilerinin kazandırılmasında kullanılan öğretimsel stratejiler tanıtılacak, sunu öğretim videoları ile desteklenerek sayı kavramı ve sayma becerilerinin öğretiminde yapılan hatalar ve düzeltme stratejileri üzerine çalışmalar yapılacaktır.

Pazartesi: Okuma Hızının Artırılması ve Okuma Hatalarının Düzeltilmesi: Öğrenme

güçlüğü olan öğrencilerin okuma hızı ve hatası performansının belirlenmesi, akıcı okumanın

kazandırılmasının ve okuma hatalarının düzeltilmesinde kullanılacak teknikler sunulacak ve

örneklendirilecektir.

Salı: Okuduğunu Anlama Öğretimde Stratejiler: Okuduğunu anlama öğretiminde

kullanılan okuma öncesi, sırası ve sonrası stratejiler ve strateji paketleri tanıtılacak ve

örneklendirilecektir. Sunumun sonunda strateji paketleri hazırlatılacaktır.

Başlama ve bitiş tarihi: 16 Kasım– 19 Kasım 2019 (4 gün)

Eğitim süresi: 28 ders saati

Devam zorunluluğu: En az 26 saat

Kurs saatleri: 10.00-13.00 14.00-18.00

Ücret:1100 TL

ÖDEME BİLGİSİ:

Hesap Numarası: DİSLEKSİ ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ DERNEĞİ

IBAN NO: TR4700 0100 1762 7164 6143 5001

BİLKENT SUBESİ SUBE KODU:1762

HESAP NO: 7164 6143 5001

Yer:Mutlukent Mah. 1979. Sok no:15/2 Ümitköy-Çankaya ANKARA

Detaylı bilgi için: 0 (312) 481 3 773 dernek telefonumuzu arayabilirsiniz.

www.disleksidernegi.com