Avrupa Disleksi Birliği (EDA) Konsey toplantısı 6-8 Ekim 2017 tarihleri arasında Münih’te yapıldı.

Ülkemizin Konseydeki resmi temsilcisi sıfatıyla Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği adına Dernek başkanımız Atıf Tokar katıldı.

26 üye devletin temsilcisinin katıldığı toplantıda Oxford gibi üniversitelerden hocalar gelerek çeşitli sunumlar yaptılar.

2017 yılında resmi üye olarak tanınan ülkemiz temsilciliği iki yıl sonra asil üye olarak devam edecek.

Konseyin almış olduğu bazı kararlar; üye devletlerde ve AB Parlementosunda lobi faaliyetleri artırılarak Disleksili çocukların yaşamlarını kolaylaştıracak, kaliteli eğitim almalarını sağlayacak yasal düzenlemeleri içeriyor.

Dernek Başkanımız konseyde 2.ci gün Konsey Başkanı Mr. Michael Kalmar tarafından kürsüye davet edilerek hoşgeldin konuışması yapmış, ayrıca derneğimizin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaların özetini içeren bir video görsel sunmuştur.